The Matrix Reloaded

Bir sene içinde gösterime girecek iki film sinema tarihinde ve endüstrisinde yeni bir devrim. Yüzüklerin Efendisi: İki Kule'yi izlemek için sinemaya gelen sinemaseverler büyük bir keyifle filmin ilk perdesini izlemiş ve 10 dakika ihtiyaç molası verilmişti. Seyirciler mola esnasında her zaman ki gibi sohbet etmeye, ihtiyaçlarını gidermek için koltuklarını terk etmeye başladılar. Bu hareketlenme esnasında perdede gelecek gösterime ait fragmanlar gösterilmeye başlandı; ilk fragman Düş Kapanı'ydı. Fragman sona ererken salondaki aksiyon sürüyordu. Ekran karardı ve arka fonda tanıdık bir ses belirdi. Daha sonra da ekran da Japon katakana alfabesinin karakterleri ve rakamlar tersten akmaya başladı. Bunlar Matrix'in kodlarıydı. Sanki bir şey sinema salonunu büyülemişti, ama bu büyü değildi. Bu, Matrix Yılı olarak adlandırılan 2003'te vizyona girecek olan The Matrix Reloaded ve The Matrix Revolutions'ın ön tanıtım fragmanıydı.

2003 yılında art arda gösterime girecek olan The Matrix Reloaded ve The Matrix Revolutions, The Matrix'in devam bölümleri konuşulmaya başlandıktan bu yana yaklaşık 4 senedir sinema tarihinde görülmemiş bir heyecan ve merakla beklenen iki film. The Matrix 31 Mart 1999' Çarşamba günü ABD'de vizyona girmiş ve de dünya turunun sonuna doğru 3 Eylül 1999 Cuma günü bizde gösterime girmişti. Gösterime girdiği hafta sonunda ve onu izleyen haftalarda Türkiye'de vizyona giren tüm filmler içinde rekorlar kırmıştı. The Matrix Reloaded 15 Mayıs 2003'te ABD'de gösterime girdikten sonra bize azap çektirecek 8 gün sonunda ülkemizde vizyona girecek. The Matrix Revolutions ise 7 Kasım 2003'te ABD'de vizyona girdikten sonra 2 hafta bizi acılar içinde kıvrandıracak ve 21 Kasım 2003'te Türkiye sinemalarında olacak.

Keanu Reeves (Neo), Carrie-Anne Moss (Trinity), Laurence Fishburne (Morpheus), Hugo Weaving (Ajan Smith) ilk filmden sonra 2. ve 3. bölümlerde de rol alan isimler. Ayrıca yeni karakterler ve isimlerle de karşılaşacağız. Güzeller güzeli Monica Bellucci'nin canlandırdığı ve direnişin en önemli parçalarından biri olan Persephone, Morpheus'in sevgilisi ve diğer bir geminin kumandanı olan Niobe rolünde Jada Pinkett Smith, Ajan Smith'e ve diğer kötü adamlara pabuçlarını ters giydirmeleri muhtemel olan Adrian ve Neil Rayment'ın canlandırdığı beyazlar içindeki ikizler, Matt McColm'un canlandırdığı Ajan Thompson yeni bölümlerde tanışacağımız karakterlerin sadece ufak bir kısmı. 415 adet özel efekt kullanılan The Matrix'ten sonra The Matrix Reloaded ve Revolutions'ta 2000'i aşkın özel efekt sahnesinin olduğu belirtiliyor. Ayrıca The Matrix'te tanıl olduğumuz teknik yeniliklerden bu sene de bolca nasibimizi alacağız. Bunların önemli bir kısmına da Neo'nun Ajan Smith ve klonlarıyla dövüştüğü sahne ile Reloaded'ın sonunda yer alan ve hiçbir şekilde kimsenin çekmeye yanaşmayacağı 14 dakikalık takip sahnesiyse göreceklerimiz içinde en çok konuşulanlar.

İlk bölümde Neo'nun, Trinity ve Morpheus aracılığıyla uyanışını ve Matrix'e karşı yürütülen direniş mücadelesine katılımını görmüştük. 2. ve 3. bölümlerdeyse bu direniş mücadelesinin ileri safhalarıyla karşılaşacağız. Konu hakkında herhangi bir resmi açıklama olmadığı için size bir derleme sunacağız. Neo, Morpheus ve isyancıların diğer liderleri kısa sürede çok sayıda insanın Matrix'ten gerçek dünyaya geçişini sağlamıştır. Matrix ise, insanların özgürce yaşadığı son şehir olan Zion'a 72 saat içinde 250.000 sentinel ile saldırmayı planlamaktadır. Neo'yu yok edip direnişçilerin en önemli silahını devreden çıkarıp bütün dünyayı kontrol altına almayı planlamaktadır. Bunun içinde Trinity'yi kaçırıp ve Neo'yu kendilerine çekmeyi planlamaktadırlar. Ayrıca Neo'nun gücüne eş güce sahip bir virüs yayınlayıp ona karşı bir rakipte yaratmışlardır. Neo ise, hem Trinity'yi kurtarmalı hem de Matrix'in tamamen yok edilmesi için tüm gücünü kullanmalıdır.

Hazırlanın ve kemerlerinizi sıkı bağlayın. Ne de olsa artık Kansas yok!

 

0 yorum: