Karayip Korsanları

Karayip Denizi’nin çapkın ve yakışıklı korsanı Kaptan Jack Sparrow için bu denizlerin kristal gibi berrak suları macera ve gizem vaat etmektedir. Ancak Siyah İnci adını verdiği gemisinin Kaptan Barbossa tarafından çalınmasıyla korsanlık hayatı bir anda alabora olur. Bu kadarla yetinmeyen vahşi Kaptan Barbossa, Port Royal kasabasına baskın düzenleyerek valinin güzel kızı Elizabeth Swann’ı kaçırır.
Bu olay üzerine Elizabeth’in çocukluk arkadaşı Will Turner devreye girerek Jack ile işbirliği yapar. İngiliz Donanmasının en hızlı gemisi olarak bilinen H.M.S. Interceptor’un kaptanlığını alan Jack Sparrow, kızı kurtarıp gemisini geri alabilmek için yoğun girişimlere başlar. İkilinin peşinde Elizabeth’in yakışıklı ve hırslı nişanlısı Amiral Norrington vardır ve H.M.S. Dauntless adlı gemisiyle arkalarından gelmektedir.
Will’in farkında olmadığı bir gerçek vardır. Lanetli bir hazinenin gazabına uğrayan Barbossa ve mürettebatının kaderine sonsuza kadar ölmemek yazılmıştır. Ayışığı çıktığında canlı iskelete dönüşmektedirler. Üzerlerindeki lanetin kalkması ise yağmalanan hazinenin bulunup eski yerine konulmasına ve kan borcunun ödenmesine bağlıdır.

Interceptor ve Dauntless gemileri, esrarengiz Isla de Muerta adasına doğru yelken açarak Barbossa’nın korsanlarıyla şiddetli bir savaşa hazırlanırlar. Hedefte ise Jack Sparrow’un intikamı, Siyah İnci gemisi, yasak hazinedeki servet, Barbossa ve mürettebatını sonsuza dek iskelet gibi yaşatacak olan lanetin yok edilmesi, İngiliz donanmasının kaderi ve Karayip Korsanlarına karşı şiddetli bir savaş başlatmak için kılıçlarına sarılan kahramanlarımızın yaşamı vardır.

 

0 yorum: