# 8 bin 500 lisans mezunu polis alınacak

# 8 bin 500 lisans mezunu polis alınacak

# 8 bin 500 lisans mezunu polis alınacak


egori: kamu haberleri

8 bin 500 lisans mezunu polis alınacak
2008-2009 yıllarında düzenlenecek 6. ve 7. dönem Polis Meslek Eğitimlerine, 2007 ve 2008 yılları Kamu Personel Seçme Sınavının birinden (KPSSP3) puan türünden (65.000) ve üzerinde puan alan ve en az dört yıllık yüksek öğretim kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olan (8.100)’ü Erkek, (400)’ü Bayan toplam (8.500) öğrenci alınacaktır.


EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

POLİS MESLEK EĞETEM MERKEZLERİNE (POMEM) ÖĞRENCİ ALIMI DUYURUSU

Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı en az 6 ay süre ile mesleki temel eğitimin verildiği; parasız, yatılı ve üniformalı eğitim kurumlarıdır.

2008-2009 yıllarında düzenlenecek 6. ve 7. dönem Polis Meslek Eğitimlerine, 2007 ve 2008 yılları Kamu Personel Seçme Sınavının birinden (KPSSP3) puan türünden (65.000) ve üzerinde puan alan ve en az dört yıllık yüksek öğretim kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olan (8.100)’ü Erkek, (400)’ü Bayan toplam (8.500) öğrenci alınacaktır.

MÜRACAAT İŞLEMLERİ

Adaylar, ikamet ettikleri İl Emniyeti Müdürlüklerine 04-15 Ağustos 2008 tarihleri arasında, istenen belgelerle birlikte şahsen başvuracaklardır. Müracaatlar 15 Ağustos 2008 tarihi saat: 17.00’da sona erecektir. Eksik belge veya posta yolu ile ya da başvuru zamanı geçtikten sonra yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

DEĞERLENDİRME VE SEÇME SINAV YERİ TARİHİ DUYURUSU

Değerlendirme ve seçme işlemlerine, 2008-2009 yıllarında düzenlenecek 6. ve 7. dönem Polis Meslek Eğitimlerine katılmak için müracaat eden adayların KPSS P3 puanlarına göre yapılacak sıralama neticesinde en yüksek puandan başlanarak, (8.100)’ü Erkek, (400)’ü Bayan kontenjanının 3 katı olan (24.300) Erkek, (1.200)’ü Bayan olmak üzere toplam (25.500) aday çağrılacaktır. Adayların, katılacakları bölge merkezleri ve tarihleri, 25 Ağustos 2008 tarihinde Eğitim Dairesi Başkanlığının http://www.egm.gov.tr/egitim internet adresinden ve İl Emniyet Müdürlüklerince ilanen adaylara duyurulacaktır. İnternet adresinden ve İl Emniyet Müdürlüklerinde ilanen yapılan duyuru adaylara tebliğ edilmiş sayılacağından ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

DEĞERLENDİRME VE SEÇME İŞLEMLERİ

Değerlendirme ve seçme işlemlerine, Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenecek kurul tarafından ilan edilen bölge merkezlerinde 01 Eylül 2008 tarihinde başlanacaktır. Değerlendirme ve seçme işlemi, üç aşamadan oluşacak ve Emniyet Genel Müdürlüğünce ilan edilen eğitim dönemleri için geçerli olacaktır.

DEĞERLENDİRME VE SEÇME SINAVI SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

Polis Meslek Eğitim Merkezlerine alınacak öğrencilerin başarı listesi, KPSS P3 puanı, değerlendirme (2.aşama) ve fizikî yeterlik (3.aşama) puanlarının toplamına göre, en yüksek puandan başlanarak erkek ve bayan olmak üzere ayrı ayrı hazırlanacaktır. Sıralama sonucunda eşitlik olması hâlinde, KPSS puanı daha yüksek olan aday tercih edilecektir. Sıralama sonucuna göre, o yıl belirlenen kontenjan miktarı kadar aday asıl, bu miktarın % 30’u kadar aday yedek olarak ilan edilecektir. Adayların başarı durumları 12 Eylül 2008 tarihinde Eğitim Dairesi Başkanlığının http://www.egm.gov.tr/egitim internet adresinden ve İl Emniyet Müdürlüklerince ilanen duyurulacaktır.

POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZLERİNE PLANLAMA VE MEMURİYETE ATANMA

Polis Meslek Eğitim Merkezleri sınavlarında başarılı olan adayların eğitime alınacakları Polis Meslek Eğitim Merkezlerine planlamaları Eğitim Dairesi Başkanlığınca adaylara ayrıca duyurulacaktır.

Eğitim-öğretim başladıktan sonra herhangi bir aşamasında POMEM’den çıkan veya çıkarılan öğrenciler bir daha POMEM Öğrenci Adaylığı için başvuruda bulunamazlar.

Ayrıca, 5336 Sayılı Emniyet Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 2 inci Maddesinin Ek 24 üncü Maddesinin 5 inci fıkrasına göre Polis Meslek Eğitim merkezlerinde eğitimlerini başarı ile tamamlayanlar, Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarına aday polis memuru olarak atanırlar.

Bu şekilde atananlar, atanma tarihinden itibaren altı yıl süreyle başka kurumlara nakil yoluyla atanamazlar.

POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜKLERİ BAŞVURU ŞARTLARI

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b) En az dört yıllık yüksek öğretim kurumu veya bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak.

c) Değerlendirme ve seçme işlemlerinin ilk günü itibarıyla, askerliğini yapmamış erkekler ile bayan adaylar için 27 yaşından, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için 29 yaşından gün almamış olmak (18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınır.)

· Askerliğini yapmamış erkek ve bayan adaylar için 01.09.1982 tarihi ve sonrasında doğanlar,

· Askerliğini yapan, bu tarihte terhis olabileceğini belgeleyen erkek adaylar için 01.09.1980 tarihi ve sonrasında doğanlar.

ç) Erkekler için 167 santimetreden, bayanlar için 165 santimetreden kısa boylu olmamak.

d) Sağlık yönünden, Sağlık Yönetmeliğinde belirlenen şartları taşımak.

e) Başvuru öncesi ve başvuru sırasında; genelev, birleşme yeri, randevu evi, tek başına fuhuş yapılan mesken ve bu gibi yerlerde aracılık, bekleyicilik ve benzeri bir meşguliyeti bulunmamak; fuhuş, kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeni ile hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, idarî yaptırım uygulanmamak veya hüküm giymemiş olmak, bunlardan herhangi birinin uzlaşma yoluyla sonuçlandırılmamış veya yine bunların herhangi birisiyle ilgili olarak mahkemece hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmemiş olmak ya da başka bir tedbire çevrilmemiş olmak.

f) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış veya yasaklanmış haklar geri verilmiş olsa bile; devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından;

1) Mahkûm olmamak.

2) Hükmün açıklamasının geri bırakılmasına karar verilmemiş olmak.

3) Devam etmekte olan bir kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak.

g) (e) ve (f) bentleri adayın eşi hakkında da uygulanır.

ğ) Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya parti kollarına üye bulunmamak, daha önceden üyeliği var ise ayrıldığını belgelemek, terör eylemleri ile organize suç faaliyetlerine katılmamış olmak.

h) Herhangi bir kadınla veya erkekle nikâhsız olarak birlikte yaşıyor olmamak.

ı) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

i) Silah taşımaya ve silahlı görev yapmaya hukukî bir engeli bulunmamak.

j) 8/5/2005 tarihli ve 25809 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Polis Meslek Eğitim Merkezleri Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 11 inci maddesi kapsamında ilişiği kesilenler hariç, Genel Müdürlük bünyesindeki eğitim kurumlarından ayrılmış veya çıkarılmış ya da herhangi bir yükseköğretim kurumundan disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmamış olmak.

k) KPSS P3 puan türünden, (65.000) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.

l) İlgili mevzuat kapsamında yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak.

şartları aranır.

BAŞVURU ESNASINDA İSTENEN BELGELER

a) Başvuru dilekçesi, (Başvuru esnasında İl Emniyet Müdürlüklerince verilecektir.)

b) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu, (Başvuru esnasında İl Emniyet Müdürlüklerince verilecektir.)

c) Lisans diplomasının veya geçici bitirme belgesinin aslı ve fotokopisi,

ç) Askerliğini yapmış olanlardan terhis belgesi ve fotokopisi (Askerliğini yapmamış aday, POMEM Müdürlüğüne kayıt esnasında askerlikle ilişiği olmadığına dair belge ibraz eder.),

d) Evli ise evlenme cüzdanının aslı ve fotokopisi,

e) KPSS Sonuç Belgesinin aslı ve fotokopisi,

f) 16/7/1982 tarihli ve 8/5105 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğe uygun olarak son bir yıl içinde çekilmiş on adet vesikalık fotoğraf, (Evli adaylar için eşlerinin fotoğraflarını da yanlarında getirmeleri gerekmektedir.)

g) Adayların adres bilgileri, Adres Kayıt sisteminden alınacaktır. Adres Kayıt Sistemine kayıtlı olmayanların kayıt yaptırmaları zorunludur.

ğ) Vukuatlı nüfus kayıt örneği,

h) Kendisinin ve evli ise eşinin adlî sicil belgeleri, isim veya soyadı düzeltmesi yapılanlar için önceki ve sonraki ad/soyadına göre düzenlenmiş adlî sicil belgesi

ı) Bir (1) adet yarım kapak dosya,

BAŞVURU TARİHLERİ: 04–15 Ağustos 2008

BAŞVURU YERLERİ: İl Emniyet Eğitim Şube Müdürlükleri

İRTİBAT ADRESİ:Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanlığı İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü Necatibey Cad. No:70 Çankaya / ANKARA

Tel: 0 312 412 14 33-34-35-36

Faks: 0 312 425 43 15
polis olmak, polislik sınavı, aranan şartlar, irtibat, polislik sınavı, polis imtihanı, polis olmak için yapılan sınav, polisler, polis haberleri, polis sınavı haberleri, polis memuru olmak için, polis memuru sınavı 2008,
YORUM YAZINIZ

0 yorum  

KEY ÖDEMELERİ İTİRAZ DİLEKÇE ÖRNEKLERİ

KEY ÖDEMELERİ İTİRAZ DİLEKÇE ÖRNEKLERİ FORMU ÖRNEKLERİ

KEY ÖDEMELERİ İTİRAZ DİLEKÇE ÖRNEKLERİ


KEY ÖDEMELERİ İTİRAZ DİLEKÇE ÖRNEKLERİ


Aşağıda yer alan dilekçe örneklerinden size uygun olanı bilgisayarınıza indirip kendinize uygun bir şekilde doldurup
önce çalıştığınız kuruma, sonra bağlı olduğunuz Sosyal Güvenlik Kurumu'nuza iletebilirsiniz. EK'lerde yer alan belgeler yoksa, orayı silip sadece dilekçeyi veriniz.

Kamu Kurumu Çalışanı Key Ödemeleri İtiraz Dilekçesi İçin Tıklayın...

Özel Kurum Çalışanı Key Ödemeleri İtiraz Dilekçesi İçin Tıklayın...

dilekçe , itiraz dilekçesi , key ödemeleri itiraz dilekçesi , dilekçe örenekleri , key sorgulama
YORUM YAZINIZ

0 yorum  

The Official Website of the Beijing 2008 Olympic Games

The Official Website of the Beijing 2008 Olympic Games
The official ticketing website of the BEIJING 2008 Olympic Games - Games of the XXIX Olympiad. Beijing 2008 Olympic Games - One World One Dream,
News of the Beijing 2008 Olympic Games from China’s Official English Website. ... Beijing's centenarian Olympic volunteer proud to see Games,
Beijing 2008 - The Official Video Game of the Olympic Games Trailers 5:18 of ... Tags: 2008, beijing, game, games, official, olympic, trailers, video,
7 Apr 2008 ... The Beijing 2008 Olympic Games Logo Genesis. ... Tags. Click this icon to see all public photos and videos tagged with beijing beijing,

The Official Website of the Beijing 2008 Olympic Games

0 yorum